donderdag 17 september 2009

Een lesje management

Een kort verhaaltje over managers dat ik ooit ergens opdook, maar eigenlijk gaat het ook over jezelf en hoe je leiderschap neemt over je eigen keuzes in je eigen leven;


Een man vliegt in een hete luchtballon boven het land en beseft dat hij verdwaald Is. Hij ziet beneden een man lopen en daalt tot hij binnen gehoorafstand is...

"Neem me niet kwalijk" roept hij, "Kunt u mij misschien helpen? Ik heb mijn vriend beloofd hem een half uur geleden ergens te ontmoeten, maar ik weet niet waar ik ben?"

De man beneden antwoordt:
"Ja, u bent In een heteluchtballon en zweeft ongeveer 10 meter boven de grond. U bevindt zich tussen de 40 en 42 graden noorderbreedte en tussen de 58 en 60 graden westerlengte."

"U bent zeker een ICT-specialist", zegt de man in de heteluchtballon.

"Inderdaad" zegt de ander: "maar hoe weet u dat?”

"Nou", zegt de man in de ballon, "alles wat u zegt is technisch gesproken juist, maar ik heb helemaal niets aan die informatie. En al met al ben ik nog steeds verdwaald."

De man op de grond zegt: "en u bent zeker manager?”

"Dat klopt", zegt de man in de ballon: "maar hoe weet u dat?”

"Eenvoudig. U heeft geen idee waar u bent. U weet al helemaal niet waar u naartoe gaat. U heeft iets beloofd terwijl u geen idee heeft hoe u die belofte moet waarmaken, en u verwacht dat ik uw probleem oplos. U verkeert nog steeds in dezelfde positie als voor wij elkaar ontmoetten, maar op een of andere manier is het nu ineens mijn schuld."
Andre Hoefs - Act on Impact (www.actonimpact.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je interesse toont in mijn blog. Meer informatie over wie ik ben en wat mijn werkzaamheden zijn kunt u vinden op www.actonimpact.nl.

Andre Hoefs